Välsignelse och Ahlgrens bilar


Som ni kanske vet så är 90 % av alla thailändare buddhister, och ni kan inte gissa vad som hände idag! Vi blev välsignade av en munk vid ett 500 år gammalt tempel som heter Wat Chalo! Detta händer tydligen mycket sällan, och vi känner oss enormt lyckosamma. Vi fick ta av oss skorna och sätta oss ner på huk framför munken med handflattorna ihop (som Sankta Lucia gör). Sedan kastade han små vattendroppar på oss med ett knippe med kvistar samtidigt som han sa välsignelsen. Därefter fick vi armband som ett tecken. Vi var båda två helt lyriska många timmar efteråt.
Eftersom det var söndag idag så var det mesta stängt och vi bestämde oss för att se Bangkok. Vi hade hört om en svensk som höll en guidetur som hette Bangkok By Bike - där man alltså cyklar genom Bangkok. Ni ser säkert framför er Thailands trafikkaos och bland dem 3 svenskar som kommer vinglandes på cyklar. Men faktum är att vi cyklade på små bakgator och bland hus, där det knappt fanns några bilar alls.
Vi fick se ett annat slumområde som var väldigt likt det område där vi bor. Vi fick också se en djungel och Thailändsk landsbygd. Vi fick pröva olika thailändska frukter, Linda såg ett djur som liknar en krokodil, vi besökte templen (inkl blev välsignade) och såg överklassen och den undre klassens hem. Det är sådana skillnader det finns här! Ena huset är superlyxigt med stor tomt och nybyggt hus. Nästa hus kan vara ett plåtskjul. Väldigt tragiskt men sant.

Igår kväll satt vi och pratade länge med hela familjen. Familjen består av mamma Moew och döttrarna Princess och Pinky. De pratar mycket bra engelska jämfört med alla andra thailändare och de var väldigt nyfikna på Sverige. Å andra sidan var vi lika nyfikna på Thailand. Vi bjöd varandra på godis. De verkade gilla vårt sura och salta godis (om inte så var de så vänliga och log i varje fall). Pinky, den yngsta dottern på 7 år, verkligen älskar Ahlgrens bilar. Hon undrade också varför vi var så långa och vita. Hon undrade om vi drack mycket mjölk?

Tyvärr kommer vi inte att kunna lägga upp så många bilder förrän efter resan. Vi kan inte tanka över bilderna från kamerorna till någon dator. Så just nu får er fantasi räcka tills vidare.


Kommentarer
Postat av: Lasse

Hej Tjejer kul att ni är på plats! Grymt bra jobbat, ha kul och ta in alla upplevelser. Hörs igen//Lasse

Svar: Hej Lasse! Tack ännu en gång för din sponsring!!Vi kan garantera att denna resa kommer vi att minnas för livet.

Ps! Hälsa alla där hemma //Carro
livetibangkoksslum.blogg.se

2012-10-28 @ 18:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0