Bullar och kakor för Bangkok

Idag har vi arbetat in ca 1040 :- kr till vår reskassa genom att stå och sälja kakor och bullar på Stora torget. Vi är nöjda, med tanke på att det nästan konstant regnade. Tack alla som köpte! Ett extra tack till Linköpings kommun som bjöd på plats och bord.
 
 
 
 
 
(PS! Carro vill tacka sin mamma som bakade!)   :)

Bakning

Nu är det bakning för fullt!
Imorgon blir det att stå på stora torget och sälja kakor och bullar!
Ber till vädergudarna att det inte kommer spöregna hela dagen.  :)
 
 
 
 

Stora torget i Linköping 29/9!

För att få in mer pengar till vår resa har vi funderat på olika idéer. Men så idag blev det bestämt att på lördag ska vi stå på Stora torget i Linköping och sälja kakor och bullar. Hoppas så många som möjligt kommer att köpa, och på sätt bidra till en bra sak! Sprid gärna detta vidare och leta efter två blonda tjejer med massor av kakor på ett bord på lördag. Skulle det inte vara trevligt att äta en kaka eller bulle med ett gott samvete?
 
Idag slutade vi extra tidigt och därför bestämde vi oss för att ha en timmes PA. Vi gjorde mest mer research om Bangkok och Thailand. Vi kom också att tänka på att det bara är 4 veckor kvar tills vi ska åka. Oj vad tiden går fort, men å andra sidan gör inte det så mycket. För vi längtar båda två tills den stunden då planet landar på thailändsk mark.
 
Vi har eventuellt fått en sponsor till! På tisdag ska vi ha ett möte med dem och vi håller tummarna för att de vill sponsra oss. Det skulle betyda så mycket.
 
 
 
 
 

Annikas arbete gör skillnad

Det finns en film om Annika som är vår kontakt för volontärarbetet i Bangkoks slum. Titta på filmen och se ett av hennes projekt, Hang On Hangers (eller på svenska Häng på). Verkligen motiverande och imponerande!
Kvinnorna i Bangkoks slum gör enkla galgar fina och säljer dem för att få in pengar.
Vi hoppas att vi får med galgar hem för att sälja. Visst är de vackra?
 
 
(PS! För större bild klicka nere till höger på youtube ikonen, "Visa på YouTube".)

Krung Thep Mahanakhon Amon.... vad?

Dagens PA lektion började med ett möte med vår handledare, Johanna. Vi diskuterade allt möjligt, men kom fram till att ta bort information om sjukdomar i Bangkok eftersom det skulle kräva för mycket tid och energi. Det behöver inte heller vara med något naturvetenskapligt i projektarbetet (som vi först trodde). Projekarbetet ska vara baserat på programmet eller programmets inriktning, då vårt program är natur med samhällsvetenskaplig linje går det alltså lika bra med samhällsinriktning. Johanna gav oss också idén om att den här bloggen kanske kan vara en slutprodukt.
 
Resten av tiden gjorde vi eget arbete och tog reda på allmän information om Thailand och Bangkok som t.ex. religion, statskick, kort historia mm. Visste du att Bangkoks kompletta, ursprungliga namn är Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit?
 

The worst form of violence

När det var håltimme i skolan idag passade vi på att sätta oss ner för att bestämma mer vad för information vi skulle kunna ta reda på innan resan. Vi bestämde oss för att fokusera på Thailands historia, religion, statskick, sociala förhållanden (utbildning mm) och ekonomi. Dessutom (eftersom vi går Natursam och därför måste ha med någon naturvetenskapligt inom projektarbetet) har vi bestämt oss för att ta reda på den största sjukdomen i Thailand, främst Bangkok, hur den är och om det finns något botemedel idag (eller om det skulle kunna vara möjligt i framtiden).  
 
Jag hittade också ett bra citat från en rätt välkänd man; Mahatma Gandhi.
"Poverty is the worst form of violence".
"Fattigdom är den värsta formen av våld".

PA part 2

Idag var det PA lektion nummer 2. Vi började med att prata igenom inslaget i 24Corren och om det kan hjälpa oss att få fler sponsorer till resan. Det är flera som sett inslaget och gett oss positiva kommentarer till valet av projektarbete. Huvuduppgiften för lektionen var att skriva projektplanen, dvs sammanställa  projektets bakgrund, syfte, hur vi ska hantera eventuella problem, vilka källor som ska användas mm. Efter lektionen kändes det väldigt bra då vi fick mycket gjort och kommit fram till en hel del bra beslut. Angående vår slutprodukt funderar Linda på att presentera arbetet genom att skriva ett artikel. Hon kanske vill bli journalist i framtiden och tar tillfället i akt att skriva. Carro funderar fortfarande på sin produkt - vara med i artikeln, film, föreläsning... ja det finns många vägar att välja. Vad tycker ni hon ska göra?
 
 

Från Berzan till Bangkok

Här ser ni reportaget från 24Corren.
Lite stammigt och östgötska, men visst är vi söta?
 
 
http://24corren.se/#category=5017163&date=2012-9&clip=6141932&startTime=0m0s

(reportaget visades i sin helhet en vecka efter sändning, alltså fram till den 7/9)

RSS 2.0