Kamera, mikrofon och ett stort leende

Är ni redo?
Var beredd att inta soffan - för i helgen kommer vi vara med i 24Corren!
Idag efter lunch kom en trevlig kille med kamera och mikrofon och intervjuade oss. Vi berättade om vårt projektarbete, om Bangkok och Annika som vi ska åka till. Det var väldigt nervöst till en början, men det kändes väldigt bra efteråt (och förhoppningsvis behöver han inte klippa bort allt för mycket). 
Nu blir det en spänd väntan då vi kommer ha ett öga på 24Corren 24/7. Men förmodligen blir det sändning i helgen och då kommer vi att få se resultatet i tv och på deras hemsida. Vi lovar att lägga upp länken här så fort som möjligt. 
 
Tack än en gång till 24Corren!
 
Bilder:
Linda som taggar inför intervjun
 
Intervju av Linda på baksidan av Berzeliusskolan



TRIGGA

Vi har fått en till sponsor - företaget TRIGGA - som arbetar med coaching och föreläsningar med olika innehåll.
Tack Lasse Fredrikson!
 

Häng på...

Nu har vi haft mera kontakt med Annika i Bangkok och fått veta att vi förmodligen kommer att bo hos Moew så att vi verkligen får en inblick i hur man lever i de fattiga delarna av Bangkok. Moews döttrar vill gärna lära sig engelska så vi kommer att ge dem "engelskalektioner". 
Nu vill vi passa på att göra lite reklam för "häng på projektet", kolla www.facebook.com/hangpagalgar. Där finns också en länk till en film på youtube om projektet. Vi kommer att ta med galgar hem och sälja för att hjälpa dessa kvinnor och deras barn, så köp inga andra galgar i höst! Kolla också Annikas blogg www.50ibkk.blogspot.com där kan du läsa om flera projekt.
Vi har fått frågan om vi vill hjälpa till i en barngrupp på en förskola och kanske hålla i några lektioner - spännande!
Vi kanske också kommer att hjälpa Annikas grupper i deras egna lokaler om de kommit igång tills vi kommer. Annika har mycket på gång så vi kommer att ha något att göra som gör nytta hela tiden. Vi ser fram emot vad vi än får hjälpa till med. Fortsättning följer...

I rutan

Ta plats i tv-sofforna. Puffa upp de skönaste kuddarna. Förbered pop-corn och chips.
Linda och Carro kommer synas i TV (kanske)!
 
Fick ett samtal från 24Corren som ville gärna göra en intervju med oss om vårt projektarbet. Så nästa vecka kommer troligen ett kamerateam till Berzeliusskolan och filmar våra nervösa leenden. 
 
Tack så mycket 24Corren!
 

Brainstorm

8.30 var vår första PA lektion. Det första som skulle skrivas var samarbetskontrakt mellan oss. Det kändes väldigt onödigt då vi redan jobbat tillsammans på de flesta gruppuppgifter i skolan och kan varandras sätt att arbeta utan och innan.
Resten av lektionen var det en brainstorm mellan oss och vår handledare, Johanna. Vi funderade mycket på de frågeställningar vi ska ställa och slutprodukt vi ska göra, men den röda tråden är att hjälpa människorna i slummen i Bangkok och det har vi alltid i bakhuvudet. Har du tips och idéer på vad våra frågeställningar och slutprodukt kan vara, meddela det gärna. Tipsa gärna också om vad vi kan göra för människorna i Bangkok eller hur vi kan hitta sponsorer med bidrag i form av saker eller pengar! 

PA = Projekt Arbete

Nu börjar äntligen PA (Projekt Arbete) i skolan! Kl 8.30 idag samlades alla treor på Berzeliusskolan i aulan för en allmän genomgång om hur man gör ett projektarbete. Även om de allra flesta kämpar med att komma på idéer på vad som ska vara själva arbetet, är vi redan igång med nästa del. Vilka frågeställningar ska vi ha? Hur ska vår arbets- och tidsplan se ut? Hur ska vi får reda på information? Vad ska vara vår slutprodukt?
Men en sak i taget. Först ska vi göra vår läxa tills imorgon att läsa igenom de miljoner papper med information vi fått. Imorgon är det dags för den första PA lektionen och då får vi helt enkelt sätta oss ner och bestämma oss. 

 

Ett, Två... Tre!

Idag var den första dagen av det tredje och sista året på gymnasiet för våran del. Nu väntar ett år av spännande och roliga utmaningar.
Snart börjar också våra schemalagda timmar med projektarbetet. Då kan vi börja fundera mer på vad exakt vad vi ska göra innan, under och efter resan. Förhoppningsvis kommer fler uppdateringar på denna blogg också.
Hittade en bild som fick mig att tänka på hur bra vi har det här i Sverige och hur man inte ska ta allt för givet.


Vaccination

Idag var det dags för ännu en vaccination, denna gång mot Tuberkulos. Även om det där med sprutor kan kännas mer eller mindre lockande, är personalen på Vaccinationscentrum så trevliga och duktiga att det går så smidigt och snabbt att man knappt hinner bli nervös. Nu är det elva veckor kvar tills vi ska åka. Vi har skickat ut förfrågningar om sponsring och håller nu tummarna i väntan på svar. 
 
Om två veckor börjar skolan och det tredje och sista året på gymnasiet. Vi ser fram emot allt spännande som kommer att hända under det sista året och framför allt att få jobba med projektarbetet. Det kommer säkerligen bli påfrestande mentalt väl i Bangkok men vi vet att det vi gör är för ett gott ändåmål och då känns det bra.
Att göra ett projektarbete som detta känns betydelsefullt och då blir man ju extra motiverad...
 
Bilder nedan från vaccinationen




RSS 2.0