BANGKOK

Vi är äntligen här!
Efter ca 11 timmar på flyg, airtrain och skytrain så träffade Annika oss vid Nana station. Hon visade oss sitt hem och bjöd på frukt. Därefter bar det iväg ut till slummen. Slummen är rätt svårt att komma till, antingen åker man dit med taxi eller med buss. Men till slut kom vi fram.
Det är väldigt varmt här! Vi svettas tonvis, bara efter några minuter men kompenserar det med att dricka tonvis med vatten. Det finns inga turister här, vi är nog de enda europeerna just här - och vi får många blickar. Men alla är supertrevliga och de få personer som kan engelska vill gärna prata med oss.
Vi bor hos Moew, en kvinna som jobbar pa en förskola (som vi också besökt) och har två döttrar. Huset är (enligt svenska mått) väldigt basic. I toaletterna måste man spola själv, el ska man ha på så lite som möjligt för det är jättedyrt. Rummet vi bor på är ok, men också det jättevarmt. Ungefär 40 grader därinne dygnet runt, och vi har inget aircondition utan en fläkt som är på så fort vi är i rummet.
I fredags var vi trötta av resan och av alla nya intryck. Så resten av eftermiddagen gick vi runt och tittade. Vi köpte fotmassage också, och pratade med kvinnan som jobbar där.
Idag, lördag, när vi till slut kunde få tag på en taxi mötte vi upp Annika och shoppade tyger till hennes galgprojekt i China town. För att komma dit fick vi ta en åktur på floden med båt - väldigt vackert med de stora templen bredvid vattnet. Sedan bestämde vi oss för att åka till turiststråket Khosan Road (stavning?) och vilken kontrast! Här är det thailandare som prackar på oss att köpa deras varor. Här finns McDonalds, Sturbucks (där sitter vi nu) och Burger King. Här finns riktiga toaletter, aircondition och turister överallt. Vi hörde en turist säga: so this is the real Thailand....
Oh herre gud, du har ingen aning - tänkte vi.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej! Hoppas ni har det bra. Pappa undrar om du har ätit ananas ännu. Kram kram

Svar: Vi har det bara bra!Denna gång kan jag äta ananas utan dåligt samvete. För när jag köper ananas här, så kanske jag ger hela thailändarens dagslön.
Och ja, den är himmelsk god!
//Carro
livetibangkoksslum.blogg.se

2012-10-27 @ 12:22:21
Postat av: Maria Bohlin

Vad spännande det låter. Ser fram emot att följa era äventyr. Av era miljöbeskrivningar kan jag riktigt återuppleva livet i Bangkok. Vilken superbra insats ni gör! Lycka till! Maria Bohlin

Svar: Tack Maria!Ja, denna resa kommer vi minnas för livet. Det är ett riktigt spännande äventyr, men samtidigt jobbigt att se de fattigas situation här. Förhoppningsvis har vi gjort livet lite enklare för någon genom vår närvaro här.
Tack för att du följer bloggen!

Ps! Hälsa familjen! //Carro
livetibangkoksslum.blogg.se

2012-10-27 @ 16:06:06
Postat av: Lars Altsäter

Hoppas allt går bra för er.

Svar: Hej morbror!Det går bara bra här. Vi utnyttjar vår tid här i bangkok till max och ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Hittills har vår resa varit så spännande och lärorikt. Jag tror att ingen av oss kommer någonsin glömma detta lilla äventyr...
Hälsa alla kusiner, frugan och hundarna!
//Carro
livetibangkoksslum.blogg.se

2012-10-28 @ 12:38:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0