Ba Ba boom!!

Idag, måndag, träffade vi Annika kl 10 i lokalen för Häng På projektet för att jobba. Bl.a bar vi och packade upp nya grejer till lokalen. Linda jobbade med att sätta på loggan på kassarna som kunderna ska få när de köper galgarna. Dessa behövs imorgon då vi ska stå på en marknad och sälja galgar.
Mitt under vårt arbete kommer en kackerlacka fram. Vi överdriver inte, den var minst 5 cm stor! Och Linda, som brukar vara så orädd för djur, hoppade högt uppe i luften och skrek.
Vid lunch hälsade vi på en familj som bor i slummen. Familjen består av en handikappad kille som tar hand om sin gamla mor. På grund av sin sjukdom kan killen inte få något vanligt jobb utan han gör galgar. Om det inte vore för Annika skulle denna familj må mycket sämre än vad de gör idag. Så visst gör hon stor skillnad här.
Under lunch träffade vi också en holländsk volontär som bor här i slummen. Hon låter thailändska flickor göra jätte fina armband så att de får lite pengar och utöver sin lön får de engelskalektioner. Se www.sjcompany.nl .Vi kommer båda två köpa med armband hem.
Efter lunchen besökte vi förskolan, där Moew jobbar. Vilka härliga barn! Och vilken energi! Vi försökte lära dem några engelska ord. Det gick bra till en början, men snart sprattlade deras ben och de ville leka. Den roligaste leken hette "Ba Ba boom" och den lekte vi länge. Men barnens favoritlek var att spela Temple Run på Carros iPhone. De har nog aldrig varit lika koncentrerade som då.
Efter besöket bestämde vi oss för att sitta i lokalen och jobba lite till. Linda gjorde klart kassarna och Carro klippte tyger. Nu sitter vi trötta hemma i soffan och tittar på när Moew gör galgar. Princess och Pinky äter middag i sina skoluniformer. En helt vanligt vardagskväll för dem, om inte vi vore här.

 


Kommentarer
Postat av: Jonas

Bildlänkarna fungerar om ni tar bort följande efter .jpg: " class="image">

Svar: Tack så mycket för hjälpen! :)
livetibangkoksslum.blogg.se

2012-10-29 @ 19:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0