Sista dagen

Snart är vår sista dag slut här i Bangkok! Dagen började med att vi gjorde en snabb shoppingtur på marknaden bredvid skytrain stationen Mo chit. Därefter åkte vi tillbaka hem för att packa. Våra resväskor är fyllda till max, tack vare att så många beställt galgar. Ett stort tack till er som beställt! Ni ska veta att ert köp gör skillnad för de här i slummen. Så denna gång kan ni spendera pengarna med gott samvete. 
Då vi till slut fick ihop resväskorna och kunde stänga dem var det dags för lunch. När jag och Linda precis ätit klart kom två unga thailändska tjejer fram. De var 18 och 16 år gamla, och 18-åringen pratade mycket bra engelska. 16-åringen gjorde någon uppsats där hon skulle skriva om vad volontärer gör i slummen. Hon ville intervjua oss nästa vecka och fota oss. Men vi åker ju hem imorgon! Så det blev tyvärr ett nej. Men vänner på facebook blev vi i varje fall. 
Sedan hade vi vår "avskedsfest" med Moew, Princess och Pinky.
 
 
Vi gav dem lite saker som tack för att vi fått vi bo hos dem. Även om vi betalat för boendet så ville vi också ge dem lite presenter. De var mycket tacksamma för alla presenter, och frågade när vi kommer tillbaka till Bangkok. 
Därefter gjorde vi oss i ordning för kvällens middag. När Carro sminkade sig fick hon snabbt en publik. Pinky tyckte att ögonfransböjaren var mycket skojig, och Princess såg noggrant på när mascaran sattes på plats.
- "Beautiful girls!" sa Moew om resultatet om oss båda.
 
 
Moew skjutsade oss sedan till Annika som vi intervjuade i ca 30 min. Vi fick mycket bra information och det tackar vi för. Efter det bar till av till middagen, och gissa vart den var!
Jo, hos den svenska ambassadörens fru, Theresa, hon bjöd oss och Annika på middag hemma hos dem. Och vilket hus! Det är så stort och med så många rum. Pool har dom också. Linda funderade en stund om kanske ambassadörsjobbet är något som passar henne...
Maten var supergod, deras hund var supermysig och umgänget supertrevligt!
En superbra sista kväll helt enkelt!
 
Vilken resa vi gjort! Det är så mycket vi sett, och som knappt går att beskriva utan måste ses med egna ögon. Allt från djungel till turistställen som Khaosan Road. Från fina kvarter och enorma hus till slummen där vi bor. Och alla människor som vi har träffat! Alla med en glöd i ögonen och ett driv framåt - både svenskar, thailändare, friska och sjuka.
Vi har sett på med beundran och hjälpt till så gott vi har kunnat. 
 
Vi lovar att vi aldrig kommer att glömma denna resa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0