Moews liv i slummen

Idag väcktes vi extra tidigt av Annika, det behövdes levereras fler galgar. När galg-jobbet var klart hade vi fri tid och spenderade den på MBK, ett enormt shoppingcenter. Det är så stort att det känns som om vi gick i timmar, men såg bara 1/10 av hela varuhuset.
Efter lite shopping och sval luft med aircondition skulle vi tillbaka till Annika. Och vilken syn vi möttes av utanför MBK! Det var någon sorts fest eller festival inspirerat av Japanskt mode och manga. Ett hundratal thailändare hade klätt ut sig till allt från Powerpuffpinglorna till James Bond. Dessutom hölls en dansuppvisning med thailändsk hip hop. 
Vi mötte upp Annika och for vidare till en protestantisk kyrka och kyrkogård. Eftersom det är alla helgons dag idag hölls en speciell tur om vilka kända personer som var begravda där. Det hela avslutades med en gudstjänst med en svensk präst. 
När vi kom hem blev vi bjudna på thailändska efterrätter, väldigt gott! Efter maten visade vi upp filmer och bilder från skidresor för Princess och Pinky - de ville så gärna se snö. Under bildvisningen hade de båda flickorna jättestora ögon och många "ooooh" hördes. Princess visade sedan bilder från hennes skola. 
Efter alla bilder bestämde vi oss för att det var dax att intervjua Moew. Vi pratade om allt från jobb, universitet och grundskola, säkerheten här i slummen, religion till skillnader mellan män och kvinnor. 
Ni kanske undrar hur Moew har det? Moew är en av de familjer som har det väldigt bra jämfört med andra i slummen. Hennes två döttrar går på en katolsk skola och kan väldigt bra engelska jämfört med andra thailändare. Moew jobbar på förskolan och gör galgar (varje kväll när vi varit här). Hon försöker samla så mycket pengar hon kan till sina barns utbildning. Universitetsstudier kostar väldigt mycket här i Thailand. Hennes man arbetar i en annan stad och kommer hem ibland. Vi kommer inte kunna träffa honom, men har pratat med honom i telefon. 
Moews hus är rena lyxhotellet jämfört med andra hus här.
 
 
Rinnande vatten, internet och dator, tv, toaletter - ja, hon har det väldigt bra här. Alla väggar, förutom i badrummet, är rosa - så det verkar vara hennes favoritfärg. Överallt syns kors eller citat från Bibeln på thailändska.
Moew är en av väldigt få kristna här i Thailand. Hon berättar att främsta anledningen till att hon blev kristen är att hennes föräldrar var det. Enligt henne lär vanliga skolor inte ut något annat än buddism, och därför får hennes flickor gå på en katolsk skola. 
Moew är verkligen en kärleksfull mor. Många thailändare här spenderar sina pengar på TV-apparater eller alkohol, istället för att spara till sina barn och framtiden. Moew sparar mycket pengar till sina barn. Hennes högsta dröm att de ska bli läkare och flytta ifrån slummen. Det är därför hon sitter varje kväll och gör galgar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0