Pizza och Mickey Mouse

Ekkami station var Annikas och vår mötesplats idag på morgonen. Därefter en kort taxitur och sedan var vi framme vid vårt mål, en skola för "special kids", dvs för barn som har någon form av handikapp. Skolan var mycket fin och ren, jämfört med skolorna i slummen. Annika berättade att här finns få barn från slummen, utan de flesta barn kommer från rika familjer. Men vi var ändå där för att träffa ett av barnen från slummen, som Annika hjälpt så att han kan gå på denna fina skola. Det var en jättesöt och glad liten kille, som snart ska fylla 6 år. Han har ungefär samma handikapp som flickan vi hälsade på igår, förutom att han är klar i huvudet och kan prata. Och som han pratade! Han ansikte lyste med ett brett leende när han såg Annika, och han babblade om allt från pizza och McDonalds till Mickey Mouse.

 

 


Hans familj har det väldigt svårt. Hans mamma måste vara med honom varje timme på dygnet, och kan därför inte jobba. Pappan hjälper inte till så mycket och farmodern som brukade avlasta mamman, gick bort nyligen. Om situationen inte blir bättre, funderar mamman på att skicka iväg pojken till mormor, så att hon får tid för att arbeta. Men det betyder att pojken inte kan gå på denna skola för "special kids", och därmed stoppas hans positiva utveckling.
Men denna lilla pojke får ändå hjälp med ekonomin. Efter hans första år på skolan får han gå där gratis, och mycket av extrakostnaderna hjälper Annika till med. Ett exempel är utgifterna för hans simlektioner. Han älskar verkligen att simma.
Vid lunch åkte vi tillbaka till slummen. Vi gav bort gåvor till förskolan.

 

 

Vi gav Moas pengar till den handikappade killen i slummen. Vi har frågat Annika om det var något vi kunde köpa/göra för pengarna, men hon sade att det som de uppskattar mest är pengar. Den handikappade killen tackade flera gånger på engelska och log.
Efter det jobbade vi på som attan. Vi gjorde klart kassar, packade galgar och sydde julgranar av tyg. Nu ligger vi utmattade hemma hos Moew, efter en underbar middag - nudelsoppa köpt i ett av gatustånden - och tänker på allt vi gjort under veckan. För idag var det faktiskt en vecka sedan vi kom hit. Herre jisses vad tiden gått fort.

Vi ska självklart ta hem många av dessa underbara galgar och undrar om någon av er vill beställa några? Det är ju snart jul så varför inte ge dessa som julklapp till föräldrar, mormor, farmor eller syskon! Meddela oss via mail, Facebook eller sms. Alla set av galgar, vilket är 4 barngalgar eller 3 vuxengalgar, kostar 100 SEK. 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0